Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست خبری مستند صوتی سهدای مدافع حرم، شهید محمدرضا فخیمی جوانترین شهید مدافع حرم آذربایجان‌شرقی در مجموعه فرهنگی 29 بهمن تبریز برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج،  ظهر امروز نشست خبری مستند صوتی شهدای مدافع حرم، شهید محمدرضا فخیمی در سالن شهید آوینی مجموعه فرهنگی ۲۹ بهمن تبریز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم رسول فخیمی، پدر شهید مدافع حرم محمدرضا فخیمی با بیان اینکه این عین حقیقت است که ما شهیدان را نشناخته‌ایم، گفت: بعد از شهادت محمدرضا من کتابی از کمد ایشان پیدا کردم که در صفحات آن ۳۲‌ عکس سرداران شهید بود در حالیکه فاصله شهادت این سرداران با سن جوانی محمدرضا سی سال بود و این مصداق این است که شهیدان را فقط شهیدان می‌شناسند.

وی با اشاره به اینکه آیندگان قضاوت می‌کنند که این فرزندان چطور رفتند و چگونه مظلومانه و غریبانه شهید شدند، عنوان کرد: این شهدا برای عدالت و امنیت این کشور رفتند و هرکس با این خون‌ها مقابله کند، خودش نابود می‌شود. محمدرضا جوانترین شهید استان بود اما در این عمر کم آثار زیادی به جا گذاشت و تاریخ قضاوت خواهد کرد.

پدر شهید فخیمی در خصوص اخلاق و منش این شهید ابراز داشت: محمدرصا از حقوق ماهی ۹۰۰ هزار تومان بیش از ۴۰۰ هزار تومان را صرف حمایت از خانواده‌ای مستضعف می‌کرد و ما این موضوع را بعد از شهادت ایشان و مراجعه آن خانواده فهمیدیم، خون شهدا بر زمین نمی‌ماند و مسئولینی که به خون این شهدا خیانت می‌کنند در همین دنیا پاسخگو می‌شوند.

وی با اشاره به خاطره دیگری از شهید فخیمی اظهار داشت: فرمانده محمدرضا تعریف می‌کرد که روزی محمدرضا برای حلالیت پیش من آمد و من گفتم تو مدت زیادی نیست که اینجایی و ماهم خیلی باهم برخوردی نداشتیم این حلالیت برای چیست؟ محمدرضا می‌گوید با بچه‌ها حرف می‌زدیم و لهجه شما را تکرار کردند و من خندیدم،می‌ترسم همان خنده باعث سوال از من در روز قیامت شود.

غفلت از پدران و مادران شهدا در آثار هنری

در ادامه مرتضی صفری، مدیرکل صدا و سیمای آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه شهدا آنچه که می‌خواستند انجام دادند و به آنچه می‌خواستند یعنی فیض شهادت رسیدند اما به نظرم چیزی که مغفول مانده پدران و مادران شهدا هستند.

وی ادامه داد: بدون رشد و کمال کسی به شهادت نمی‌رسد اما کسی با ۳۰ سال تلاش به شهادت می‌رسد و کسی با چند سال تلاش به فیض شهادت نایل می‌شود، ما باید با تولیدات رسانه‌ای ابعاد مختلف زندگی این شهدا را به نوجوانان و جوانان نشان دهیم.

مدیرکل صداوسیمای استان با اشاره به اینکه بُعد دیگر نشان دادن صبر خانواده شهداست که بر شهادت فرزند صبر می‌کنند، یادآورشد: این صبر در شرایط عادی فراهم نمی‌شود بلکه همین صبر هم رمز و رازی دارد. معتقدم ما رسانه‌ای‌ها و اصحاب فرهنگ و هنر کم‌کاری نمی‌کنیم اما فضای امروز به گونه‌ای است که باید کارهای خلاقانه انجام دهیم از جمله این خلاقیت‌ها همین کتاب‌های صوتی است.

وی در پایان یکی دیگر از افتخارات صداوسیما را ساخت ۱۵ مستند تصویری برای شهدای مداقع حرم دانست و تاکید کرد که این روند قطعا ادامه خواهد داشت.

ادامه ساخت مستند صوتی برای سایر شهدای مدافع حرم

حامد شب‌خیز، مسئول بسیج هنرمندان استان هم در این جلسه با بیان اینکه برای دیگر شهدای مدافع حرم هم کتاب‌های صوتی تهیه خواهد شد، گفت: این روزها شرایطی بر جامعه حاکم شده که نمی‌توانیم برای شهدا و عزیزان از دست رفته کاری در شان آنها انجام دهیم.

وی با اشاره به اینکه ایده کتاب صوتی ایده مدیرکل صداوسیما بود، عنوان کرد: اگرچه تولیدات تصویری برای شهدای مدافع حرم تهیه شده اما این نخستین کتاب صوتی شهدای مدافع حرم بود و این کار ادامه خواهد داشت.

تاثیر نان حلال بر تربیت شهید فخیمی

در ادامه مهدی لطفی آزاد، تهیه کننده مستند صوتی شهید فخیمی هم در خصوص ساخت این مستند توضیح داد: من یک سال است که من مهمان خانواده شهید فخیمی هستم و شاهد آرامش و تاثیر نان حلال در این خانواده بودم. من در این مستند متوجه شدم که این شهید از اندک حقوق خمس می‌داد و برایم عجیب بود که جوان ۱۸ ساله به این اندازه مقید به دین است.

وی با بیان اینکه در تحقیقات مستند فهمیدم خانواده‌هایی بودند که این جوان خرجشان را می‌داد،گفت: تنها دلیل این مساله نان حلالی بود که به این فرزندان داده شد و ما شاهد تاثیر همین نان حلال در زندگی بودیم که به همین دلیل عنوان “نان حلال” برای نام این مستند انتخاب شد.

تهیه کننده مستند صوتی شهید محمدرضا فخیمی با اشاره به اینکه این مستند صوتی ۹۰ دقیقه‌ای در پنج قسمت است، عنوان کرد: این مستند از قبل از ازدواج پدر و مادر شهید شروع شده و تا بعد از شهادت ادامه دارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شهدای مدافع حرم محمدرضا فخیمی شهید فخیمی مستند صوتی نان حلال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۱۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۲ شهید غریب در همدان شناسایی شد

دبیر ستاد استانی شهدای آزاده غریب در اسارت همدان از برگزاری کنگره استانی شهدای آزاده همدان در تاریخ ۲۴ خردادماه امسال خبر داد و گفت: ۵۲ شهید غریب در همدان شناسایی شد. - اخبار استانها -

سید جعفر دعوتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان با تاکید بر لزوم شناسایی شهدا غریب اسارت، اظهار داشت: آزادگان زندان مخوف و طاقت فرسای رژیم بعث را تحمل کردند و امروز وظیفه داریم که قدردان عظمت کار آنان باشیم و خانواده‌های شهدای آزاده را تکریم کنیم شهدایی که مظلومانه و غریب جان شیرین خود را فدای آرمانشان کرده و لقب شهید غریب را برای خود ثبت کردند.

وی اعلام کرد: 1600 شهید غریب اسارت در سطح ملی شناسایی شده که یک هزار و 60 نفر از این تعداد تعیین هویت شدند و استان همدان از این تعداد 112 شهید غریب دارد که تا کنون 52 شهید آزاده احراز هویت شدند.

دعوتی افزود: مابقی شهدا به دلیل اینکه از آنها تنها نام، نام پدر و نام پدربزرگ ثبت شده و نام خانوادگی شماره ملی و یا شهر محل زندگی آنها هم در دسترس نیست تعیین هویت نشدند.

دبیر ستاد استانی شهدای آزاده غریب در اسارت همدان اظهار داشت: شهدای آزاده از سه طریق صلیب سرخ، کمیته جست و جوی مفقودین و یا آزادگان، همرزمان و هم اسارتی‌ها شناسایی می شوند.

وی بیان کرد: 52 شهید استان مربوط به چند شهرستان است و در همین راستا سال گذشته چند کنگره شهرستانی برگزار شد و کنگره استانی شهدای آزاده همدان با هدف شناسایی و معرفی شهیدانی که درسال‌های دفاع مقدس، غریبانه در زندان‌ها و اردوگاه‌ها به شهادت رسیده‌اند در تاریخ 24 خردادماه امسال برگزار می‌شود.

دعوتی در مورد چگونگی تشکیل این ساختار برای شهدای آزاده (غریب در اسارت) مطرح کرد: با آزادگانی که در اردوگاه تکریت 11 که اردوگاه مفقودین بود دور هم جمع شدیم و در همان ایام در غالب تماس های تلفنی و دیدارها آمار شهدای غریب اسارت اردوگاه خود را احصا کردیم بعدها پیشنهاد شد تا به دنبال گردآوری اسامی هدایت کنندگان اسرای ایرانی و افراد حاضر در اردوگاه ها باشیم و در فروردین ماه سال گذشته تصمیم بر این شد تا کار به صورت رسمی برای شهدا آغاز شود.

دبیر ستاد استانی شهدای آزاده غریب در اسارت همدان در حرکتی خودجوش برای شکل‌دهی ساختاری، شناسایی و معرفی این شهدا دست به کار شدیم افزود: سال 1401 در نشستی در مردادماه به دستور رئیس جمهور مقرر شد تا کنگره ملی شهدای آزاده به دبیری آزاده محمدجواد زمردیان برگزار شود و پس از آن ستادهای استانی ذیل کنگره تشکیل و سفرهای استانی در این رابطه دنبال شد.

دعوتی ضمن معرفی شهید "اکبر قاسمی" از شهدای غریب در اسارت همدان گفت: این شهید خیاط بوده و دارای 5 فرزند بود که به عنوان بی سیمچی فرمانده شهید حاج ستار ابراهیمی هژیر بعد از موج گرفتگی به اسارت نیروهای بعثی درآمد و مورد شکنجه قرار گرفت تا اطلاعات را افشا کند ولی بر سر آرمان‌های خود ماند و در تیرماه سال 66 در اردوگاه تکریت 11 به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

وی افزود: موسسه فرهنگی شهید اکبر قاسمی پس از شنیدن دغدغه های مقام معظم رهبری در همان سال 1391 شکل گرفت تا مسئولیت انجام چند کار از جمله شناسایی و تعیین هویت شهدای آزاده را عهده دار شود.

به گزارش تسنیم، شهید جلیل شادمانی، محمد نجفی، محمدعلی زنگنه، جعفر روشنایی، اسماعیل جعفری، اروجعلی شکری، احمد روستایی، نادر اسکندری، ترک حصاری، حسن نوروزی و غیره تعدادی از شهدای غریب در اسارت همدان هستند.

امروز سالروز شهادت تکاورلشکر 81 آجا، آزاده شهید "ناصر رنجبران " است که در 25 آبان سال 59 در منطقه سردشت به اسارت نیروهای گروهک ضدانقلاب درآمد و در مورخ 17اردیبهشت سال 60در جریان بمباران زندان دوله تو ساعت 9 صبح به شهادت رسید، یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.

نشانی پایگاه اطلاع رسانی کنگره https://www.pwshahid.com است که در دسترس تمامی مردم قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «انسان و فناوری» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • دوره فشره کافی‌شناسی در مستند «الکافی»
  • ۵۲ شهید غریب در همدان شناسایی شد
  • کدام استان‌ها بیشترین شهدای مبارزه با مواد مخدر را دارند؟
  • عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب
  • گرامیداشت اربعین شهادت شهدای کنسولگری ایران در دمشق برگزار شد
  • قهرمانان سرزمین علویان در حماسه خان طومان به دنیا اثبات شدند
  • مراسم گرامیداشت چهلمین روز شهادت شهدای راه قدس
  • مراسم اربعین شهدای حادثه کنسولگری ایران برگزار شد
  • افزایش طول عمر با سبک زندگی سالم