Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه یه دلیل حضور ۱۵۰۰ واحد تولیدی در صنعت لوازم خانگی، این صنعت با صنعت خودرو قابل مقایسه نیست، گفت: در حال حاضر به دلیل مشکلات داخلی از جمله ساختار ناکارامد توزیع مواد اولیه و همچنین تلاش برندهای خارجی برای فروش کالای خود در ایران کالای قاچاق که بدون پرداخت عوارض به کشور وارد می‌شود، ارزان‌تر یا هم‌قیمت کالاهای خارجی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به گزارش ایسنا، در پی انتشار اخباری از سند جامع لوازم خانگی که به تازگی تدوین و در انتظار ابلاغ از سوی وزیر جدید است و همچنین ابراز نگرانی از ملی سازی صنعت لوازم خانگی مشابه صنعت خودرو در پی اجرای این سند، سید حسن حسینی شاهرودی، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی در نشست خبری گفت: مطابق این برنامه رقابت‌پذیری محصولات در سطح بین‌المللی، افزایش سهم بازار در کشورهای منطقه، تامین نیاز کشور با محصولات داخلی و استفاده از فناوری‌های بومی مبتنی بر فناوری هوشمند و دانش‌بنیان پیش‌بینی شده است.   همچنین در این سند، تولید چهار میلیون دستگاه لوازم‌خانگی بزرگ شامل یخچال و فریزر، ماشین لباس‌شویی، کولر آبی، تلویزیون و اجاق گاز و صادرات یک میلیون دستگاه از این میزان بعد از رفع کامل نیاز داخل در افق ۱۴۰۴ پیش بینی شده است.

همچنین به گفته وی در این سند، تولید چهار میلیون دستگاه لوازم‌خانگی بزرگ شامل یخچال و فریزر، ماشین لباس‌شویی، کولر آبی، تلویزیون و اجاق گاز و صادرات یک میلیون دستگاه از این میزان بعد از رفع کامل نیاز داخل در افق ۱۴۰۴ پیش بینی شده است.


صنعت لوازم خانگی با خودرو متفاوت است

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی در ادامه درباره تفاوت صنعت لوازم خانگی با خودرو گفت: در صنعت لوازم‌خانگی برخلاف صنعت خودروسازی، از ابتدا بخش خصوصی فعال بوده و امروز بیش از ۱۵۰۰ واحد تولیدکننده خرد و کلان با اشتغال مستقیم ۳۰۰ هزار نفری و اشتغال غیرمستقیم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری در این حوزه فعال هستند که البته ۵۰۰ واحد به طور کامل فعال هستند و امکان احیا سایر واحدها هم وجود دارد. از بین آنها چندین برند ملی بیرون آمده است.

وی افزود: همچنین در صنعت خودرو سالها شاهد ورود انواع برند های خارجی و حتی آمریکایی به کشور بودیم، اما این وضعیت باعث بهبود کیفیت در این صنعت نشد.

ذائقه‌سازی خارجی‌ها

وی در ادامه با بیان اینکه در سال‌های گذشته در شرایط دشوار تحریم‌ها، بسیاری از شرکت‌های خارجی اجازه داشتند کالاهایشان را در سطح کشور عرضه کنند، تصریح کرد: این شرکت‌های خارجی با حضور فعال خود به ذائقه‌سازی پرداختند و حتی برای فرهنگ‌سازی رسانه ملی را نیز تسخیر کردند.

حسینی با تاکید بر موافقت تولیدکنندگان و دست اندرکاران این سند با سرمایه‌گذاری خارجی‌ها، تصریح کرد: مشروط بر اینکه اشتغال‌زا و مولد بوده و ریسک حداقلی برای کشور به دنبال داشته باشد.

به گفته این مقام صنفی، ایران قابلیت تبدیل شدن به قطب تولید قطعات لوازم‌خانگی و صادرات کشورهای حاشیه خلیج فارس برای شرکت‌ها و برندهای بزرگ جهانی را داراست و باید از این ظرفیت کشور به خوبی استفاده شود.

تشکیل اولین شورای سیاستگذاری در صنعت لوازم خانگی

حسینی‌شاهرودی در ادامه با اشاره به تشکیل اولین شورای سیاستگذاری در صنعت لوازم خانگی و تدوین برنامه عملیاتی برای حوزه لوازم‌خانگی در دولت قبل، اظهار کرد: تحریم‌کنندگان به دنبال نابود کردن این صنعت در کشورمان بودند و به دنبال تحریم‌ها، بسیاری از  کارخانجات داخلی تعطیل شد یا با کمتر از ظرفیت اصلی به فعالیت خود ادامه دادند. اما بررسی آمارها قبل و پس از تحریم‌ها، نشان‌دهنده افزایش ۱۰۰ درصدی تولید در برخی محصولات و همچنین ارتقای عمق ساخت داخل تولید در بسیاری از محصولات لوازم‌خانگی است.

او همچنین ضمن تکذیب صحبت های یکی از اعضای اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی درباره کمبود محصول در بازار، تصریح کرد: اکنون بازار از محصولات داخلی اشباع شده است و تولیدکنندگان ما توانستند خود را به سطحی قابل رقابت با خارجی‌ها برسانند.

چرا کالای ایرانی گران‌تر است؟

وی در پاسخ به ایسنا درباره وضعیت قیمت‌ کالاهای ایرانی در مقایسه با کالای قاچاق و تمایل مردم به کالای خارجی در این وضعیت، تصریح کرد: مشکلاتی نظیر ورود کالاهای قاچاق وجود دارد و باید با آن مبارزه شود. همچنین به‌واسطه ذائقه‌سازی شرکت‌های خارجی، مردم همچنان تمایل به مصرف کالاهای خارجی دارند که باید به‌تدریج این مسائل را حل و فصل کرد. اما به طور کلی کالا در داخل گران تمام می‌شود و تولیدکننده گرانفروشی نمی‌کند.

کالای چینی همیشه ارزان‌تر از داخلی‌ها

حسینی شاهرودی علت بالا بودن قیمت تمام شده محصولات داخلی را افزایش قیمت مواد اولیه، افزایش نرخ ارز، بالا بودن هزینه‌های انتقال ارز و هزینه‌های بالای تامین مالی از جمله سود بانکی و جرایم دیرکرد و غیره عنوان کرد و گفت: این شرایط باعث شده حاشیه سود تولید کنندگان کاهش پیدا کند. بارها این سوال را مطرح کردیم که چگونه کالای چینی با طی کردن این همه مسافت و پرداخت عوارض باز هم ارزانتر از کالاهای داخلی به فروش می‌رسد و آیا وزارت صنعت تاکنون برای این موضوع اقدامی کرده است؟

کاهش ۲۰ درصدی سود تولیدی‌ها

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به حضور دلالان در بازار ورق‌های فولادی و محصولات پتروشیمی که بعدا طرح‌هایی برای فروش مستقیم کالا به تولید کنندگان طراحی شد، تصریح کرد: شاخص تورم در سال ۱۳۹۸ حدود ۴۰ درصد بود که سهم بخش تولید ۶۰ درصد بود یعنی از هزینه های تولید ۶۰ درصد افزایش یافت اما در بازار کالاها ۴۰ درصد گران شدند که می‌توان نتیجه گرفت سود تولیدکنندگان ۲۰ درصد کاهش یافته است.

همچنین به گفته وی تولیدکنندگان خارجی سال‌ها برای ذائقه سازی مردم هزینه کردند، کالای قاچاق هم عموما استوک و رده سوم است که در مصر مونتاژ و بعد به کردستان عراق فرستاده می‌شوند و از آنجا توسط کولبران یا از طریق قاچاق رسمی به ایران وارد می‌شود. بنابراین هزینه گمرکی و مالیات پرداخت نمی‌کند، گارانتی و خدمات پس از فروش و هزینه تبلیغات ندارد. بنابراین از تولید داخلی تمام می‌شود.

او در پایان تاکید کرد که سند یاد شده با در نظر داشتن احتمال تداوم تحریم‌ها تدوین و نگاشته شده و در صورت حمایت حداقلی دولت و انسجام در سیاست‌ها، اهداف ترسیم شده دست‌یافتنی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صنعت لوازم خانگی خودرو کالای ایرانی صنعت لوازم خانگی لوازم خانگی لوازم خانگی میلیون دستگاه کالای قاچاق ذائقه سازی صنعت خودرو تحریم ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۲۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست، تنوع نرخ ارز ام الفساد است

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست، گفت: تنوع نرخ ارز ام‌الفساد است.

به گزارش مهر، عباس علی آبادی بعدازظهر سه‌شنبه در نشست با فعالان اقتصادی و تشکل‌های صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار کرد:

تولیدکنندگان باید بتوانند کالایی تولید کنند که ارزش افزوده داشته و قابلیت صادرات داشته باشد در این صورت مزیت رقابتی خواهد داشت در غیر این صورت کالا کیفیت لازم را ندارد.

وزیر صمت گفت: زمانبندی تخصیص ارز موضوع درستی است اما یک مساله ملی و وابسته به بسیاری از مؤلفه‌ها است و به وزارت متبوع مرتبط نیست.

علی آبادی بیان کرد: رویکرد محوری دولت سیزدهم، توسعه صادرات است و در این راستا هرساله آغاز و پایان سال، نمایشگاه تخصصی توانمندی‌های صادراتی برگزار می‌کند تا اهداف مورد نظر تولید کنندگان محقق شود.

وی با اشاره به موضوع مغفول ماندن اکتشاف در معادن تاکید کرد: دولت از هر تشکیلاتی که آمادگی در اختیار گرفتن پهنه اکتشاف معادن را داشته باشد حمایت می‌کند.

علی آبادی افزود: هر ماشین آلات معدنی که در کشور تولید شود باید خریداری شود و ناترازی در کیفیت مورد قبول نیست.

وزیر صمت تاکید کرد: چنانچه ماشین آلاتی در کشور قابلیت تولید نداشته باشند و یا کیفیت لازم را نداشته باشد از سوی وزارت صمت، مجوز واردات صادر می‌شود.

وزیر صمت ضمن تاکید بر اینکه مسائل باید پیش از حل شدن اولویت بندی شود، افزود: به نظر بنده به عنوان یک صنعت گر اولویت اصلی مسائل تحریم نیست و تنوع نرخ ارز ام الفساد است.

علی آبادی تاکید کرد: تمام اختیارات وزیر در چهارچوب قانون به استان‌ها تفویض اختیار می‌شود و نیازی نیست مدیران به تهران مراجعه کنند و در این راستا رعایت قانون الزامی است.

وی تصریح کرد: مسائل و مشکلات در سطح ملی منتقل و پیگیری خواهد شد و قول مساعد داده می‌شود چنانچه مسائل به صورت مکتوب ارائه شود همان مسئله به مدیران مربوطه منتقل خواهد شد.

وزیر صمت بیان کرد: به نظر می‌رسد امسال تا ۵۰ میلیارد دلار ارز تأمین خواهد شد که نسبت به سال گذشته رشد داشته است و و چنانچه کسی ثبت سفارش انجام دهد تأمین ارز انجام می‌شود.

علی آبادی اضافه کرد: امتیاز صادراتی با بانک مرکزی توافق شده به این صورت که اگر کالایی صادر شود، ارز از تولید کننده مطالبه نخواهد شد.

وزیر صمت در خصوص انرژی و برق بیان کرد: برخی صنایع در کشور به امید برق ارزان و انرژی ارزان تأسیس شده‌اند و اگر انرژی و برق ارزان نباشد تعطیل می‌شود اما دیگر انرژی ارزان وجود ندارد.

علی آبادی با اشاره به شعار انتخابی سال از سوی مقام معظم رهبری بیان کرد: طبق این فرمایش باید در کیفیت و کمیت جهش داشته باشیم که این ظرفیت نیز وجود دارد و فعالان اقتصادی باید این ظرفیت‌ها را به نمایش بگذارند.

وی افزود: تمام تأسیسات و تشکیلات وزارتخانه و رایزنان اقتصادی در خدمت فعالان اقتصادی هستند و همکاری لازم را بدون هیچ چشمداشتی انجام خواهند داد.

وزیر صمت با اشاره به اینکه مشکل اساسی اراک آلودگی هوا است، گفت: نیروگاه نیازمند فیلتراسیون است و صنایع می‌توانند برای تأمین این مهم تعامل و همکاری لازم را داشته باشند.

علی آبادی با تاکید بر اینکه ایران باید صنعتی شود افزود: کشاورزی باید به سمت کشاورزی کم آب بر، سوق داده شود و کالای اساسی باید در جهت تولید استراتژیک و تولید صنعت استفاده شوند.

وی گفت: همچنین کیفیت در صنعت مهم است و صنایع باید به سمت دانش بنیانی و ارتقای کیفی بودن حرکت کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خدمات پس از فروش لوازم خانگی و یدکی خودرو اجباری است
  • کشف ۲۳۸ میلیارد کالای قاچاق در کرمان
  • چرا خارجی خریدیم؟ / شهرداری تهران توجیه می کند یا توهین؟
  • دستگیری سارقان لوازم داخل خودرو در تبریز
  • کشف بیش از ۱۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در زنجان
  • جریمه ۲ میلیارد و ۴۷۶ میلیون ریالی قاچاقچی لوازم یدکی خودرو!
  • وزیر صمت: مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست، تنوع نرخ ارز ام الفساد است
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • کشف بیش از ۹ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان