Web Analytics Made Easy - Statcounter

با افزایش قیمت چشمگیر قیمت کالای اساسی، همسایگان ایران برای جبران مایحتاج خود در کمین اجناس کشورمان هستند و نبایداجازه دهیم از جیب خانوار ایرانی به جیب دیگران سرازیر شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا، از اواخر سال گذشته و با تدبیر دولت سیزدهم حجم واردات وزنی کالاهای اساسی به جمهوری اسلامی ایران ۳۱ درصد افزایش داشته است اما چه اتفاقی رخ داده که بازار با کمبود کالا مواجه است؟

متاسفانه بعد از بروز جنگ بین روسیه و اوکراین بر گرانی کالاهای اساسی نظیر گندم و روغن و پنبه و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..افزوده شده و در آینده نزدیک جهان با کمبودهای شدیدی روبروست و به همین دلیل بسیاری از کشورها با ممنوعیت صادرات بر حفظ داشته های غذایی خود بر اساس سیاست امنیت غذایی تاکید کرده اند که ما هم باید این روش صحیح را دنبال کنیم

قاچاق کالای اساسی ایران به کشورهای همسایه شدت بیشتری گرفته است که با استفاده از قوه قهریه هم نمی توان جلوی آن ایستاد زیرا قیمت هر کیسه آرد که با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین شده ۳۸ هزار تومان است در مرز به قیمت ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان معامله می شود یا اینکه هر بطری روغن مایع ۲۳ هزار تومانی در ایران به قیمت ۹۵ هزار تومان در ترکیه بفروش می رسد لذا برای دلالان و سودجویان در کمین کالای اساسی ایرانی صرفه اقتصادی بالایی برای قاچاق وجود دارد اما کدام خانواده ایرانی راضی است که هر روز وهر هفته و هر ماه مبالغ زیادی از جیب شان به جیب کشورهای همسایه سرازیر شود در حالی که خود آنها درآمدهای نفتی و گازی و گردشگری زیادی دارند؟

جدا از اینکه قیمت تقریبا تمام کالا‌ها وخدمات از نیمه فروردین به شدت روبه افزایش بوده ورکورد‌های جدیدی را ثبت کرده است، فرآیند خاموش، اما ملموس حذف ارز۴۲۰۰ تومانی هم آغاز شده وبه قطارگرانی‌ها سرعت بخشیده است.

علت افزایش قیمت کالاهای اساسی چه بود؟

 دولت سالانه 30 هزار میلیارد تومان تنها به گندم و آرد بخش صنعت یارانه می داد که محصولات غذایی مانند ماکارونی، بیسکوییت و انواع شیرینی به قیمت پایین تری دست مردم برسد اما بررسی ها نشان داد که نه تنها این یارانه سر سفره مردم نرسید بلکه به صورت قاچاق و یا صادرات محصولات یارانه دار از مرزها خارج می شد. حتی در داخل اینگونه محصولات به قیمت ارزان دست مردم نمی رسید و به نظر می رسید که این یارانه کلانی که به آرد بخش صنعت تخصیص می یافت به هدف نخورده و هدر رفته است، اما دلایل مهمتری هم وجود دارد که چرا دولت یارانه آرد صنعتی را حذف کرده است.

                تخصیص یارانه به آرد صنعتی و قاچاق یکی از دلایل حذف ارز یارانه ای

تخصیص یارانه در داخل به آرد صنعتی و نیز افزایش ندادن قیمت های داخل در چند سال اخیر با وجود رشد شدید قیمت های جهانی موجب شد شکاف زیاد قیمتی با کشورهای دیگر و از جمله همسایگان ایجاد شود، این شکاف قیمتی حداقل 12 هزار تومان در هر کیلو بود، یعنی اگر یک دستگاه خودرو نیسان وانت دو تن قاچاق آرد انجام می داد، حداقل 24 میلیون تومان به جیب قاچاقچی وارد می کرد.

گزارش فرمانده نیروی انتظامی هم از افزایش شدید این قاچاق در سال گذشته حکایت دارد که عمدتا به دلیل افزایش شکاف قیمتی با بالا رفتن قیمت های جهانی است.

سردار سرتیپ اشعری فرمانده نیروی انتظامی چند روز پیش اعلام کرد: سال گذشته بیش از 350 هزار تن آرد یارانه ای قاچاق کشف شد که نسبت به مدت مشابه قبل بیش از 2000 درصد افزایش یافته است..

بخش مهمی از آرد یارانه دار از طریق صادرات ماکارونی از کشور خارج شد

صنایع ماکارونی آرد را به یک پنجم قیمت از دولت می خریدند و با تولید ماکارونی به کشورهای دیگر صادر می کردند یعنی این یارانه به سر سفره خارجی ها می رفت.

محمدرضا مرتضوی، رئیس کانون انجمن های صنایع غذایی، گفت: کارخانه های ماکارونی سالانه 300 هزار تن ماکارونی صادر می کنند که همه از همین آرد های یارانه ای درست شده اند.

به گفته مرتضوی، بخش صنعت هم آرد یارانه دار می گیرد و هم محصول خود را از جمله بیسکوئیت و انواع شیرینی را به قیمت های گران تری در داخل می فروشد و یا به خارج صادر می کند که هر دو به از دست رفتن یارانه ها و نیامدن آن به سر سفره ملت منجر می شود. دولت این یارانه را پرداخت می کند که از منافع آن مردم منتفع شوند، در حالی که سود آن فقط به جیب عده ای خاص و یا مصرف کنندگان کشورهای خارجی می رود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: افزایش قیمت ایران خودرو صنعت نیسان کالای اساسی هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۷۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۲۲ میلیاردی کالای قاچاق در مرز‌های سیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، سرهنگ جواد رفیعی گفت: مرزبانان استان سیستان و بلوچستان با تشدید اقدامات کنترلی علیه قاچاقچیان موفق شدند مقادیر قابل توجهی فرآورده‌های سوختی را کشف کنند.
جانشین فرمانده مرزبانی استان در ادامه اجرای ماموریت موفقیت‌آمیز توسط مرزبانان افزود: ماموران در این عملیات‌ها موفق شدند، ضمن توقیف ۲۶ دستگاه خودروی سواری، یک دستگاه کامیون تانکردار، مقدار ۵۴ هزار لیتر سوخت قاچاق را کشف کنند.
وی افزود: برابر با اعلام کارشناسان، ارزش این محموله کشف شده، ۲۲ میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال برآورد شده است.

دیگر خبرها

  • کشف ۲۳۸ میلیارد کالای قاچاق در کرمان
  • طرح فجرانه کالابرگ تا جمعه تمدید شد
  • کشف ۲۲ میلیاردی کالای قاچاق در مرز‌های سیستان وبلوچستان
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • مهلت دریافت کالابرگ طرح فجرانه نوبت سوم تا جمعه تمدید شد
  • دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • دلالان نقره داغ شدند؛ تعیین قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • فردا آخرین مهلت دریافت مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ است
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد